30.6. Vauhdikas kesäkuu


Kesäkuun viimeinen päivä. Jo koko kuukausi kesää kulunut. Olen ollut kuukauden töissä ja päässyt toisaalta hienoille reissuille mukaan luontotoimittajan hommassa. Kesäkuun aikana olen jututtanut radio- ohjelmaani varten luututkijoita palaneen luun tutkimuksesta ja siitä mitä luut kertovat Suomen varhaisimmista nisäkkäistä. Olen pohtinut luontokuvaaja Heikki Willamon kanssa kalliotaiteen eläinkuvien merkitystä. Olen seissyt kaatosateessa Henry Väreen kanssa juttelemassa pihlajasta. Satoi niin valtavasti että muistiinpanovihkoni mössääntyi sadetakin taskussa käyttökelvottomaksi muusiksi. Kävimme samana sadeiltana vielä galleria Sorbuksessa Helsingin Sörnäisissä festivaaleilla puhumassa gallerian edessä olevasta pihlajasta. Eräänä perjantai- iltana pari viikkoa sitten pääsin mukaan näkövammaisten linturetkelle Tuusulaan Aleksis Kiven kuolinmökille. Luontoharrastajaporukka kertoili hienosti siitä millaista on harrastaa luontoa näkövammaisena tai sokeana. Lintuharrastaja Hannes Tiira veti retkeä ja keskustelua hienolla tavalla. Viimeisimmän viikon aikana olen päässyt seuraamaan sekä ruskosuohaukan että varpushaukan poikasten rengastusta. Hyvin jännittävää puuhaa. Ruovikon keskellä tuikasti tuijottelevat ruskosuohaukan poikaset ovat vaikuttava näky joka ei helposti unohdu. Niiden laajana ammottava suu ja erikoinen reiällinen kieli jäivät erityisesti mieleen.

Ei kommentteja

Tallennettu aiheeseen Blogi

Kommentit
Kommentti:

Huom. Kommenttisi menee tarkastusjonoon ennen julkaisua.