26.1.2023 huomenna art anukalassa taiteilijatapaaminen ja viimeinen päivä

Kirjoitettu: 26.01.2023

Huomenna taiteilijatapaaminen klo 14-17 ART anukalassa. Tervetuloa!

17.1. Saariston kesäöitä

Kirjoitettu: 17.01.2023

Tykkään talvesta ja melkein kaikista säistä. Jostain syystä olen kuitenkin maalannut viimeaikoina saariston kevättunnelmia. Yritän tavoittaa kuulaiden lämpimien iltojen fiilistä- sellaista rauhallista ja pelkistynyttä.

17.1. Hauskat avajaiset eilen

Kirjoitettu: 17.01.2023

Oli ihanat avajaiset! saksofoninsoittoa ja hyviä keskusteluja. Oli hienoa viettää aikaa samassa tilassa tunteja ja katsella rauhassa myös toisten taiteilijoiden teoksia.

Tänä aamuna koiranlenkillä olin tunnistavinani taivaanrannassa Elinan maalausten värejä.

Näyttely on auki ensi viikon perjantaihin. Silloin myös taiteilijatapaaminen eli ollaan paikanpäällä juttelemassa töistä ja mistä muusta nyt halutaankaan jutella- vaikka luonnosta ja elämästä :) Vein galleriaan myyntiin myös viimeisen laatikolliseni Kuulin allien laulavan- kirjoja.

 

16.1. Avajaiset Galleria ART anukalassa Töölössä

Kirjoitettu: 16.01.2023

Viikonloppuna vein maalauksia pieneen yhden huoneen ryhmänäyttelyyn Töölöön. Saimme kaikki kolme taiteilijaa jättää työt galleristi Aulikki Nukalan ripustettaviksi. Kuvien mukaan näyttää hyvältä! Tänään avajaiset klo 17 alkaen ja näytely on auki ensi viikon perjantaihin.

20.11. Viikonloppu mäyrämaalausten parissa

Kirjoitettu: 22.11.2022

8.6. Taidehuutokauppa käynnissä!

Kirjoitettu: 8.06.2022

T√§m√§ mun akvarellimaalaus “Varisten suku” on viel√§ pari p√§iv√§√§ myynniss√§ Helanderin kautta taidehuutokaupassa, jonka tuotot menev√§t metsiensuojeluun. Mukana paljon hienoja taiteilijoita. mm. mets√§valokuvaajat Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo, joita olen t√§n√§√§n iltap√§iv√§ll√§ menossa haastattelemaan ihan muussa yhteydess√§ radiojuttua varten.

Hienoja muotoja iltavalossa

Kirjoitettu: 24.05.2022

Lautasia, rullia, piikkejä ja kaikenlaisia muita jännittäviä muotoja ilta-auringossa. Kevät!

   

Viirupöllöjä rengastamassa Lahdessa

Kirjoitettu: 24.05.2022

Pääsin maanantaina seuraamaan viirupoöllön poikasten rengastusta Lahdessa ja tekemään aiheesta radiojuttua. Jibii!

Virolahdella palautetta luonto- ohjelmista

Kirjoitettu: 21.05.2022

VIrolahden vierailu oli hauska, ja siit√§ j√§i hyv√§ fiilis. oli kiva n√§hd√§ tuttuja ja jibii: kuulin hyv√§√§ palautetta luonto- ohjelmista. Miten kiva, ett√§ ihmiset tulevat kertomaan. Selv√§sti siis fiksua v√§ke√§ liikkeell√§ t√§n√§√§n ūüėä

Mukavan oloinen pariskunta kertoi tänään Bunkkerimuseossa, että mun kääpäkävely on ollut heidän suosikkinsa. Huippujuttu kuulla näin usean vuoden jälkeen että idea, joka on mun mielestä ollut hyvä ja hauska, on kolahtanut ja jäänyt mieleen. Etenkin kun aika harvoin olen kuullut kääpäkävelystäni mitään kommentteja.

Hauskin palaute tuli jokatapauksessa ¬†rannassa, kun er√§s perheen √§iti tuli kysym√§√§n, olenko m√§ Minna Pyykk√∂. Kahta tyt√§rt√§ nauratti vieress√§. Sitten selvisi, ett√§ tyt√∂t ovat luonnosta kiinnostuneita ja katselleet innokkaasti lukuisia kertoja vanhoja Ulos luontoon- ohjelmia areenasta- ja NIMENNEET jotkut legoukkelit Minna Pyyk√∂ksi ja Pirkka-Pekka Peteliukseksi. Ja niinp√§ heill√§ kotona kuuluu kuulemma usein ett√§ ‚ÄĚonks minnapyykk√∂√§ n√§kynyt?‚ÄĚ jne. Siis t√§√§ on kova! – Olin kyll√§ niin h√§mmentynyt, ett√§ unohdin kysy√§ mink√§ n√§k√∂inen t√§m√§ MP-hahmo on. ūüėä

Lauantaina 21.5. Arktikapäivillä

Kirjoitettu: 21.05.2022

Kävin  tänään Arktika-päivillä juttelemassa luontotoimittajan työstä ja maalaamisesta. Alla kuva uudesta viikkoa aiemmin avatusta akateemikko Ilkka Hanskin lintulavasta Talniemessä. Hieno.

Jari Markkula jututti mua Facebook- livessä aamupäivällä kymmeneltä. Asetuimme istumaan niin, että lava näkyi taustalla ja linnuista kiinnostunutta porukkaa näytti olevan liikkeellä jatkuvasti. Juttelimme livessä Suomen luonnosta, luonnon monimuotoisuudesta ja sen merkityksestä- ja Ilkka Hanskikin tuli puheissa esiin. Yritin kertoa myös siitä, miksi kevät on saaristossa niin upea, ja mitä yritän maalauksillani kertoa. Sitä tosin on vähän vaikea kuvata sanoin.

Iltapäivällä kävin Bunkkerimuseolla kertomassa maalausnäyttelystäni.