20.11. Viikonloppu mäyrämaalausten parissa

Kirjoitettu: 22.11.2022

8.6. Taidehuutokauppa käynnissä!

Kirjoitettu: 8.06.2022

T√§m√§ mun akvarellimaalaus “Varisten suku” on viel√§ pari p√§iv√§√§ myynniss√§ Helanderin kautta taidehuutokaupassa, jonka tuotot menev√§t metsiensuojeluun. Mukana paljon hienoja taiteilijoita. mm. mets√§valokuvaajat Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo, joita olen t√§n√§√§n iltap√§iv√§ll√§ menossa haastattelemaan ihan muussa yhteydess√§ radiojuttua varten.

Hienoja muotoja iltavalossa

Kirjoitettu: 24.05.2022

Lautasia, rullia, piikkejä ja kaikenlaisia muita jännittäviä muotoja ilta-auringossa. Kevät!

   

Viirupöllöjä rengastamassa Lahdessa

Kirjoitettu: 24.05.2022

Pääsin maanantaina seuraamaan viirupoöllön poikasten rengastusta Lahdessa ja tekemään aiheesta radiojuttua. Jibii!

Virolahdella palautetta luonto- ohjelmista

Kirjoitettu: 21.05.2022

VIrolahden vierailu oli hauska, ja siit√§ j√§i hyv√§ fiilis. oli kiva n√§hd√§ tuttuja ja jibii: kuulin hyv√§√§ palautetta luonto- ohjelmista. Miten kiva, ett√§ ihmiset tulevat kertomaan. Selv√§sti siis fiksua v√§ke√§ liikkeell√§ t√§n√§√§n ūüėä

Mukavan oloinen pariskunta kertoi tänään Bunkkerimuseossa, että mun kääpäkävely on ollut heidän suosikkinsa. Huippujuttu kuulla näin usean vuoden jälkeen että idea, joka on mun mielestä ollut hyvä ja hauska, on kolahtanut ja jäänyt mieleen. Etenkin kun aika harvoin olen kuullut kääpäkävelystäni mitään kommentteja.

Hauskin palaute tuli jokatapauksessa ¬†rannassa, kun er√§s perheen √§iti tuli kysym√§√§n, olenko m√§ Minna Pyykk√∂. Kahta tyt√§rt√§ nauratti vieress√§. Sitten selvisi, ett√§ tyt√∂t ovat luonnosta kiinnostuneita ja katselleet innokkaasti lukuisia kertoja vanhoja Ulos luontoon- ohjelmia areenasta- ja NIMENNEET jotkut legoukkelit Minna Pyyk√∂ksi ja Pirkka-Pekka Peteliukseksi. Ja niinp√§ heill√§ kotona kuuluu kuulemma usein ett√§ ‚ÄĚonks minnapyykk√∂√§ n√§kynyt?‚ÄĚ jne. Siis t√§√§ on kova! – Olin kyll√§ niin h√§mmentynyt, ett√§ unohdin kysy√§ mink√§ n√§k√∂inen t√§m√§ MP-hahmo on. ūüėä

Lauantaina 21.5. Arktikapäivillä

Kirjoitettu: 21.05.2022

Kävin  tänään Arktika-päivillä juttelemassa luontotoimittajan työstä ja maalaamisesta. Alla kuva uudesta viikkoa aiemmin avatusta akateemikko Ilkka Hanskin lintulavasta Talniemessä. Hieno.

Jari Markkula jututti mua Facebook- livessä aamupäivällä kymmeneltä. Asetuimme istumaan niin, että lava näkyi taustalla ja linnuista kiinnostunutta porukkaa näytti olevan liikkeellä jatkuvasti. Juttelimme livessä Suomen luonnosta, luonnon monimuotoisuudesta ja sen merkityksestä- ja Ilkka Hanskikin tuli puheissa esiin. Yritin kertoa myös siitä, miksi kevät on saaristossa niin upea, ja mitä yritän maalauksillani kertoa. Sitä tosin on vähän vaikea kuvata sanoin.

Iltapäivällä kävin Bunkkerimuseolla kertomassa maalausnäyttelystäni.

13.5. Arktikapäivien näyttely Virolahdella

Kirjoitettu: 15.05.2022

Kävin ripustamassa Virolahdelle Bunkkerimuseon kahvilaan maalauksiani. Aluksi ajattelin että töitä on aivan liikaa, mutta eipä ollutkaan. Käytävään tuli pöllöseinä ja kahvilan puolelle vesilintunäyttely. Viikon kuluttua lauantaina 21.5. olen kertomassa teoksista. Tervetuloa kuulolle ja katselemaan töitä.

Agricolan kirkossa 20.4.

Kirjoitettu: 15.05.2022

Olin  Agricolan kirkon seniorifoorumissa luennoimassa keskiviikkona 20.4. iltapäivällä.  Yleisöä oli valtavasti. Hämmästyttävän aktiivinen porukka ja meininki siellä.

Tilaisuuden aluksi istuin salissa kuuntelemassa ajankohtaisia ilmoituksia ym ennen omaa vuoroani. Oli aika jännittävää katsella omaa varpusmaalaustani suuressa koossa valkokankaalle heijastettuna. Luento meni mielestäni hyvin ja oli hauskaa kertoa Suomen luonnon kevään ihmeistä.

31.3. Huutokaupan loppuhuipennus

Kirjoitettu: 31.03.2022

Tänään keskiyöllä Von Hertzen Brothersien, Luonnonperintösäätiön ja taiteilijoiden huutokauppa päättyy. On ollut jännää olla tässä mukana ja seurata, vieläkö töistä tarjotaan lisää. Pakko myöntää, että olen käynyt aika usein kurkkimassa, onko mun taulusta tarjottu mitään. Ja ON!! Siis maailmasta löytyy metsien ja usvaisten haahkamaalausten ystäviä!

On ollut hauska nähdä myös muiden taiteilijoiden teoksia biiseihin. Monta hienoa työtä, ja mitä pitempään niitä katselee, sitä enemmän ne tuntuvat sopivan osaksi biisien maailmaa. Mietin välillä, käyvätkö muutkin taiteilijat katselemassa teosten hintatarjouksia, ja katselevatko muita tauluja biisejä kuunnellen.

Tämä on ollut kyllä tämän monin tavoin muuten ankean kevään hienoin ja innostavin juttu.

31.3. Oravakirja!

Kirjoitettu: 31.03.2022

Suomen ensimmäinen oravakirja on ilmestynyt. Mukana myös mun kuvitusta esim oravien sukupuusta!