18.7. Kesäyö

Hieno kesäyö perhosvaloilla. Oli jännä huomata miten eri porukka lähtee hämärissä liikkeelle. Märkä pihapiiri tuntui olevan täynnä rupikonnia ja sammakoita. Eräs pieni konna päivysti yöllä kiven päällä napsien ohi viipottavia muurahaisia. Kiiltomato hohti pimeässä ja lakanalle saapui hämmästyttävän hienoja yöperhosia valon houkuttamina. Mm isomittarit olivat kuulemma vasta kuoriutuneet ja saapuivat valolle komein tuorein vaaleanvihrein siivin. Opin tunnistamaan mm jättiharmomittarin, suomittarin, nyhäsiiven, ilvessiilikkään, karhusiilikkään, koivuposliinikkaan, vadelmavillaselän.

1 kommentti

Tallennettu aiheeseen Blogi

Kommentit

  1. Kirjoittanut: Airi Pyykkö

    23.07.2017 klo 15:45

    Hienoja kuvia ja kuvauksia. Konnia pelkäävän kannattaisi juuri hankkia seinälleen sellainen taulu, jotta oppisi tuntemaan ne.
Kommentti:

Huom. Kommenttisi menee tarkastusjonoon ennen julkaisua.