16.8. Isoja ja pieniä hippuja

Lapista löytyi eilen suuri kultahippu 167 g. Uutisessa kerrotaan myös, että toistaiseksi suurin Suomesta löydetty hippu on ollut 392,9 gramman kokoinen järkäle.
Kun kuulen näitä kullanhuuhdonta- uutisia, niin muistan aina erään noloimmista hetkistä radiourallani. Tarina on tässä:
Olin nuorena toimittajana kerran Puhelinlangat laulaa- ohjelmassa toisena juontajana yhdessä musiikkitoimittaja Pekka Tapani Laineen kanssa. Vastaanotimme soittajien puheluita ja musatoiveita. Olin selvästi keskittyneempi omaan suoriutumiseeni kuin siihen mitä soittajat sanoivat. Eräs nainen soitti sitten pohjoisesta ja toivoi kappaletta Lemmenjoen tiellä. Kysäisin leikkisästi että onko teihinkin tuo kultakuume joskus iskenyt. Nainen vastasi että no kyllähän minä parikymmentä vuotta sitten löysin tuollaisen oman 70 kilon hippusen- viitaten hauskasti aviomieheensä. Jatkoin suoraan miettimättä mitään; ” 70 kiloa! Oliko se kaikki yhdessä kasassa?” Seurasi melkoinen hiljaisuus, jonka jälkeen nainen sanoi vaisusti että tuossahan se istuu sohvannurkassa. Muistikuvissani toimittajakollega vajosi tässä vaiheessa pöydän alle ja sai vaivoin soperrettua että eiköhän laiteta levy pyörimään.

1 kommentti

Tallennettu aiheeseen Blogi

Kommentit

  1. Kirjoittanut: Airi Pyykkö

    22.08.2017 klo 14:13

    Vieläkin naurattaa tuo kultahippujuttu! Parhaat jutut onkin juuri tämän tapaisia sattumia.
Kommentti:

Huom. Kommenttisi menee tarkastusjonoon ennen julkaisua.