11.9. Wardin keltaista etsimässä

Muistan hyvin, että Rafael Wardi sanoi haastattelussamme vuosia sitten vähän väsyneesti, ettei keltainen sinänsä ole mitenkään tärkeä, vaan kaikki värit ovat suhteessa viereisiin. Silti olen nyt viime päivinä koiranlenkeillä huvittanut itseäni etsiskelemällä “Wardin keltaista”.

Vähän myöhemmin samassa keskustelussa hän kuitenkin kertoi hienon muiston lapsuutensa Lauttasaaresta. He asuivat aivan rannassa, ja perjantaisin äiti sytytti kynttilän ikkunaan. Sen valo loisti pitkälle merelle. Sitten hän totesi, että ehkä siitä muistosta tauluihin jäi keltainen väri. Näinä pimenevinä päivinä Lauttasaaren rannoilla olen ajatellut myös tätä äidin kynttilän valoa.

 

Ei kommentteja

Tallennettu aiheeseen Blogi

Kommentit
Kommentti:

Huom. Kommenttisi menee tarkastusjonoon ennen julkaisua.