14.9. Kesästä syksyyn

Reino Kalliola kirjoitti kirjansa “Suomen luonto vuodenaikojen vaihtelussa” (v.1951) alkusanoissa hienosti siitä, miten me olemme jatkuvasti matkalla, vaikka olisimme paikallemme, koska vuodenajat vaihtuvat tässä ympärillämme. Ajatus ei ole mitenkään uusi, mutta jostain syystä se jäi mieleeni erityisen hyvin juuri tästä kirjasta. Ehkä se oli erityisen hyvin kiteytettynä siinä. Jokatapauksessa muistan usein Reino Kalliolaa näissä vuodenaikojen taitekohdissa.

Lisäksi muistan kumlingelaisen Torbjörn Engmanin hienon haikeankauniin kappaleen “Mellan sommar och höst”, jonka hän esitti Kumlingen hotellilla joskus useita vuosia sitten jonain lämpimänä elokuun iltana.

Tässä alla kuitenkin järvimaisemaa: Mäntyharjun Kallavesi eri vuodenaikoina.

 

Ei kommentteja

Tallennettu aiheeseen Blogi

Kommentit
Kommentti:

Huom. Kommenttisi menee tarkastusjonoon ennen julkaisua.