8.3. Haahkat ja kevät saapuvat!

Ensimmäiset haahkat ovat jo saapuneet Suomeen! Miten lohdullinen ajatus kumminkin. Tänä keväänä olen innostunut taas maalaamaan haahkoja. Maalauksissani on enemmän koiraita kuin naaraita. Koiraat ovat kyllä upeita ja maalauksellisia, mutta se vastaa toisaalta myös todellisuutta. Niitä on nykyään enemmän kuin naaraita- tai naaraita on paljon vähemmän kuin koiraita, ja siksi suuri osa ei löydä pesimäkumppania.  Haahkojen ongelmat eivät lopu tähän: poikaskuolleisuus on hurjaa ja tosi harva selviää aikuiseksi. Silti tähän aikaan vuodesta ilmassa on toivoa ja kevään riemua, kun ne taas saapuvat. Eräs Utön saaren asukas totesi joskus, että kun haahkat saapuvat, tuntuu kuin taivaskin olisi avarampi.

Ei kommentteja

Tallennettu aiheeseen Blogi

Kommentit
Kommentti:

Huom. Kommenttisi menee tarkastusjonoon ennen julkaisua.