9.3. Silokallioita ja muita jääkauden jälkiä

Valmistaudun geologiailtaan radiossa ja mietiskelen merenrannan silokallioita. Miten hienoja ja ainutlaatuisia ne ovat. Geologi Veli- Pekka Salonen kertoi joskus, kun teimme radio-ohjelmaa jääkauden jäljistä, että kansainväliset geologit ovat aivan haltioissaan nähdessään näitä. Olimme Vuosaaren uimarannalla tekemässä radiojuttua. Tutkimme siinä rannassa olevaa silokalliota, ja hän osasi kertoa siitä jotenkin ikimuistoisesti ja pystyi lukemaan kiven pinnan naarmuista jään liikkeitäkin. Muistaakseni hän puhui jääkauden viime henkäyksistä. Se tuntui ihmeelliseltä. Olen usein muistellut sitä retkeä silokalliolla liikkuessani. Veli- Pekka Salonen ja Arto Luttinen ovat tänään keskiviikkona Radio Suomessa Luonto- Suomen geologiaillassa asiantuntijoina klo 18 alkaen.

Tähän alla olevaan akvarelliin olen yrittänyt saada tallennettua sen keveyden ja kuulauden, jota meren rannalla voi kokea joskus kevätiltoina ja -aamuina.

 

Ei kommentteja

Tallennettu aiheeseen Blogi

Kommentit
Kommentti:

Huom. Kommenttisi menee tarkastusjonoon ennen julkaisua.