Ava galleria 2006

Olen viettänyt useita kesiä Ahvenanmaan saaristossa. Soutelemme ja kalastamme päivittäin. Perkaamme kalat ulkomeren kallioluodolla ja siihen maisemaan kuuluvat lokit ja tiirat. Ne ilmaantuvat kalojen hajun houkuttamina paikalle. Ensin tulevat lapintiirat ja kalalokit- ja pian taivas, meri ja lähikalliot ovat täynnä lintuja. Halusin tallentaa tämän kesän muiston: veneen ja verkot, saalista kärkkyvät äänekkäät linnut ja niiden luoman avaran tilan tunnun.

Maalauksieni ihmiset sulautuvat verkonnostoineen ja ‚Äď laskuineen maisemaan. Olen pyrkinyt tallentamaan t√∂ihini ulkomeren herk√§n tunnelman sek√§ luodoilla liikkuvien ihmisten samanaikaisen haurauden ja vahvuuden. Karussa maisemassa tunnelmat pelkistyv√§t, ajatukset selkeytyv√§t ja sis√§iset kuvat voimistuvat.

Olen jo vuosia maalannut lokkeja ja lintuja yleensä. Vanhojen töitteni synkät sävyt ovat kuitenkin vaihtuneet nyt iloisempiin. Huomaan vuosi vuodelta olevani
yhä kiinnostuneempi elämästä, erityisesti huikaisevan hienoista hetkistä, joita luonnossa voi kokea. Ulkoilmatöiden vastapainoksi olen maalannut näyttelyn alakertaan sisäkuvia tämänhetkisestä elämästäni.